Clemă

Clemă

Manșoanele pentru trotinete diferă în principal prin tipul și diametrul lor interior. Aproape toate manșoanele sunt fabricate din aluminiu.

Manșoanele clasice, majoritatea cu două șuruburi, sunt ușoare și se potrivesc la sistemele de compresie HIC, IHC și filetate. Atunci când alegeți un astfel de manșon, aveți grijă la diametrul interior, deoarece acesta trebuie să se potrivească cu diametrul exterior al ghidonului. În general, se utilizează două dimensiuni: Standard (aproximativ 32 mm) și Oversized (aproximativ 35 mm). Unele manșoane sunt livrate și cu un shim (o șaibă de delimitare cu crestătură) care va permite ca manșonul să fie utilizat atât cu ghidonul Standard, cât și cu cel Oversized.

Manșoanele SCS sunt utilizate exclusiv pe furcile SCS, deci vor crea compresie SCS. Astfel de manșoane pot avea până la patru orificii, au patru arbori și sunt considerate a fi cel mai puternic sistem de compresie existent în prezent. Dezavantajul lor poate fi greutatea, dar acest lucru este mult redus la unele modele prin forma lor. Unele dintre manșoanele SCS de calitate superioară au și ceea ce este cunoscut sub numele de Spreader bolt, ceea ce înseamnă că este un șurub special mic care se fixează pe partea opusă tuturor celorlalte șuruburi și permite ca manșonul să fie întins pentru o manevrare mai ușoară și mai confortabilă în timpul montării ghidonului. În general, se folosesc două dimensiuni: Standard (aproximativ 32 mm) și Oversized (aproximativ 35 mm). Unele manșoane vin și cu un shim (o șaibă de delimitare cu crestătură) în pachet, care va permite ca manșonul să fie utilizat atât cu ghidonul Standard, cât și cu cel Oversized.

Tilt ARC Double Clamp
AO Compression Kit HIC
Blunt Clamp 4 Bolts Omen SCS
Ethic Valkyria Clamp
Longway Stark Clamp
JP Ninja Double Clamp
Ethic Sylphe Clamp 31.8
Ethic Sylphe Clamp 34.9
Addict Clamp Shield
  • -40%
Root Air Double Clamp
Proto Sentinel SCS Clamp
Blunt Clamp 2 Bolt Forged OS
Lucky Dubl Pro Scooter Clamp
Blunt Clamp 2 Bolts Twin Slit
Oath Clamps 4 Bolts Cage SCS
  • -40%
Prey Coffin SCS
  • -31%