Clemă

Clemă

Manșoanele pentru trotinete diferă în principal prin tipul și diametrul lor interior. Aproape toate manșoanele sunt fabricate din aluminiu.

Manșoanele clasice, majoritatea cu două șuruburi, sunt ușoare și se potrivesc la sistemele de compresie HIC, IHC și filetate. Atunci când alegeți un astfel de manșon, aveți grijă la diametrul interior, deoarece acesta trebuie să se potrivească cu diametrul exterior al ghidonului. În general, se utilizează două dimensiuni: Standard (aproximativ 32 mm) și Oversized (aproximativ 35 mm). Unele manșoane sunt livrate și cu un shim (o șaibă de delimitare cu crestătură) care va permite ca manșonul să fie utilizat atât cu ghidonul Standard, cât și cu cel Oversized.

Manșoanele SCS sunt utilizate exclusiv pe furcile SCS, deci vor crea compresie SCS. Astfel de manșoane pot avea până la patru orificii, au patru arbori și sunt considerate a fi cel mai puternic sistem de compresie existent în prezent. Dezavantajul lor poate fi greutatea, dar acest lucru este mult redus la unele modele prin forma lor. Unele dintre manșoanele SCS de calitate superioară au și ceea ce este cunoscut sub numele de Spreader bolt, ceea ce înseamnă că este un șurub special mic care se fixează pe partea opusă tuturor celorlalte șuruburi și permite ca manșonul să fie întins pentru o manevrare mai ușoară și mai confortabilă în timpul montării ghidonului. În general, se folosesc două dimensiuni: Standard (aproximativ 32 mm) și Oversized (aproximativ 35 mm). Unele manșoane vin și cu un shim (o șaibă de delimitare cu crestătură) în pachet, care va permite ca manșonul să fie utilizat atât cu ghidonul Standard, cât și cu cel Oversized.

Longway Stark Clamp
Tilt ARC Double Clamp
  • -25%
Ethic Valkyria Clamp
Ethic Sylphe Clamp 31.8
Addict Clamp Shield
  • -40%
Ethic Sylphe Clamp 34.9
Proto Sentinel SCS Clamp
Root Air Double Clamp
Blunt Clamp 2 Bolt Forged OS
Blunt Clamp 2 Bolts Twin Slit
Lucky Dubl Pro Scooter Clamp
Red Australia Quad Clamp 34.9
Prey Clamp Cage SCS 34.9mm Oversized
  • -31%
Prime Flash SCS
Revolution Supply Double Clamp
Addict Clamp Ultra Light
  • -46%