Furcă

Furcă

Furcile pentru trotinetele freestyle diferă în principal prin tipul de compresie care ține împreună întreaga trotinetă și prin compatibilitatea cu roata. Aproape toate furcile sunt fabricate din aluminiu și pot fi denumite 8STD și 12STD. În cele mai multe cazuri, furca este 8STD, ceea ce înseamnă că are o gaură de 8 mm pe osie și folosește și o osie de 8 mm. Cu toate acestea, este posibil ca unele trotinete mai înalte și mai puternice să utilizeze un sistem 12STD, ceea ce înseamnă că osia este de 12 mm și, prin urmare, roata trebuie să fie 12STD. Există mai multe tipuri de compresie, iar unele dintre cele mai utilizate includ compresia filetată, IHC, ICS-10, HIC și SCS.

Trotinetele mai mici și mai joase pot fi echipate cu compresie filetată, ceea ce înseamnă că întreaga furcă este un singur filet mare, caz în care compresia se datorează piuliței mari. Rareori veți găsi astfel de furci separat, așa că, dacă aveți deja o furcă filetată și doriți una diferită, asigurați-vă că celelalte componente se vor potrivi cu un alt tip de compresie.

Furcile IHC sunt utilizate în principal în kiturile pentru skatepark, deoarece sunt ușoare. Compresia este creată aici de shim (o șaibă înaltă cu o crestătură pentru înălțime), un dop și o șaibă de compresie care se strânge direct în furcă (furca are un filet încorporat în corp). La acest tip, se folosește un manșon clasic ca suport pentru ghidon pe furcă. Furcile IHC sunt compatibile cu ghidoanele cu diametru mai mic (Standard).

Furcile HIC și SCS sunt adesea combinate într-un singur produs, deoarece au același diametru (supradimensionat), dar diferă în ceea ce privește metoda de compresie. Sistemul HIC este compus în același mod ca și IHC, singura diferență este că furca HIC este mai groasă, astfel încât este compatibilă cu ghidoanele din oțel și titan. Sistemul SCS nu folosește un shim, ci un manșon SCS este montat direct pe furcă, care apoi creează compresie cu dopul. Furcile SCS și HIC sunt mai puternice, dar adesea mai grele.

Furcile ICS-10 sunt în prezent fabricate în principal de Ethic. Sistemul constă în faptul că furca nu are un filet în ea, ci folosește un șurub special care este introdus de jos și înșurubat direct în ghidon, care are încorporat un arici ICS. Furca poate fi folosită și fără un astfel de ghidon, dar trebuie să folosiți același sistem ca la IHC, dar introduceți șurubul de compresie din partea inferioară și înșurubați o piuliță deasupra șaibei. Atunci când alegeți o furcă, vă recomandăm să acordați atenție compresiei (pe care o căutați și de care au nevoie celelalte componente) și compatibilității roților (lățime, diametru, dimensiuni ale urechilor).

Grit Chromoly IHC Black
Ethic Legion V2 Fork SCS
Striker Gravis SCS / HIC Pro Scooter Fork
Ethic Legion V2 Fork HIC
Ethic Legion V2 Fork IHC
Fuzion Paradox Fork SCS/HIC
  • -30%
Lucky Huracan V2 SCS/HIC
  • -31%
Blazer Pro Altus HIC Fork
  • -38%
Striker Lux IHC Pro Scooter Fork
Apex Quantum Pro Scooter Fork
Blunt Diamond Fork IHC
Oath Spinal IHC Fork
  • -62%
Oath Shadow IHC Fork
  • -40%
Oath Shadow SCS/HIC Fork
  • -40%
UrbanArtt Anvil SCS/HIC Fork 30mm
Ethic Merrow V3 Fork IHC