Există mai mulți factori care influențează modul în care îl poți kendama - lungimea sau materialul coardei, suprafața tama, tipul de lemn... Dar, în principiu, nu poți da greș cu niciunul dintre kendamele pe care le avem în ofertă - mai ales dacă ești începător. Doar cu timpul vei afla ce se potrivește cel mai bine stilului tău. Nu este vorba de fizica atomică - doar continuă să încerci, distrează-te și explorează noi posibilități.

Am prezentat deja Kendama în articolul nostru "Ce este Kendama și de unde provine?", așa că, dacă vrei să afli mai multe despre originile sale, dă o fugă până acolo.

Kendama este formată din Kenu (partea din mijloc compusă din swordu (cupa de jos și vârful) și sarada (compusă din cupa mică și cea mare) și Tama (mingea). Acestea sunt conectate de un șnur, la capătul căruia poate fi fie o mărgea, fie un rulment.

Dacă vă întrebați care sunt diferențele dintre diferitele tipuri de kendama, ce să alegeți și cum vor afecta aceste diferențe abilitățile dumneavoastră de kendama, am pregătit această prezentare generală pentru dumneavoastră.

Tipuri de kendama

Sfoara

În general, lungimea șirului este cea care contează. Este recomandat să poți băga 2-4 degete în bucla creată de suprapunere (măsoară suprapunerea de la fundul cupei când tama este prins pe vârf). Practic, șnurul nu trebuie să fie mai scurt de 38 cm. În timp, pe măsură ce dobândești îndemânare și îți stabilești stilul, vei afla exact ce lungime este cea mai ideală pentru tine. În zilele noastre, este normal ca pentru trucurile mai complicate să aibă o suprapunere a șnurului de, de exemplu, 8 degete.

Tama (mingea)


Cel mai important parametru pentru o sferă va fi suprafața sa.

1. Natural (natty) - o minge fără finisaj de suprafață (în general, cea mai alunecoasă)
2. Cauciucată (cauciuc) - aproape antiderapantă, o alternativă mai bună pentru trucuri de echilibrare
3. Vopsită și lăcuită - unele vopsele se lipesc și altele alunecă mai mult decât o suprafață natty (în funcție de culoare) (de exemplu, KROM POP)
4. Krom LOL clear (și alternativele sale) - cea mai bună alternativă (prea mult pentru unii), este cea mai comună alternativă în prezent (toate celelalte Krom Kendama)

Formă


Nu există cea mai bună formă, dar este adevărat că unele trucuri vor fi mai ușor de făcut cu anumite forme de kendo, iar altele vor fi mai dificile. Pur și simplu, fiecare formă are avantajele și dezavantajele sale și depinde de tine să decizi ce ți se potrivește. Cea mai frecventă alternanță de formă poate fi observată în mărimea cupei.

Înălțime


Modelul clasic, care este, de asemenea, permis în competiții, variază între 15-17 cm. Kendamas mai mari sunt considerate kendamas de prezentare. Acestea sunt folosite, de exemplu, pentru a efectua trucuri în fața unui public mai numeros (de exemplu KROM Viking, Taiyo kendama, SunRise performer). Printre kendamele mai mici decât cele clasice se numără, de exemplu, kendama SunRise de buzunar (considerată o kendama junior). Există, de asemenea, diverse mini și, de asemenea, micro kendame, care au o înălțime de numai 3,5 cm!

Tipuri de lemn


Lemnul clasic pentru fabricarea kendama este lemnul de fag. Cu toate acestea, până în prezent, kendama au fost create nu numai din diferite tipuri de lemn, ci și din diferite materiale. Potrivit JKA, lemnele de bază pentru fabricarea kendamelor sunt: zelkova, sofora, fag cireș, mahon, lemn de trandafir, abanos. Există, de asemenea, kendame realizate din aluminiu sau imprimate pe o imprimantă 3D.

SFATUL NOSTRU: Mergeți la un clasic vechi care nu va strica nimic și anume Krom POP LOL. Îl veți găsi în multe culori și are o suprafață extra lipicioasă, ceea ce vă va facilita învățarea chiar și a trucurilor dificile.