Cum să începeți cu fingerboarding

Cum să începeți cu fingerboarding

Fie că vrei să începi să faci fingerboarding pentru că te plictisești uneori sau pur și simplu crezi că ar putea fi o jucărie antistres, în acest articol te vom ghida prin toate elementele de bază ale fingerboarding-ului pe care le-ai putea întâlni la început. 

Alegerea primei placi de fingerboarding


Primul tău fingerboarding nu trebuie să fie super scump imediat. Puteți începe chiar cu un simplu Tech-Deck. Producătorul american este renumit pentru faptul că produce fingerboards simple din plastic, ieftine și foarte bune ca punct de plecare.

O opțiune de mai bună calitate este un fingerboard din lemn. Există mai multe modele din care puteți alege, începând de la 25EUR. Unele sunt deja asamblate, iar pe altele va trebui să le asamblați, ceea ce poate fi un bonus plăcut. Spre deosebire de Techdecks, cele din lemn au o placă mai receptivă, bandă de prindere mai plăcută la atingere, iar roțile sunt, de asemenea, echipate cu rulmenți CNC. Cele mai scumpe fingerboards din lemn sunt dotate chiar și cu roți din poliuretan. Vom păstra pentru mai târziu articolul referitor la parametrii detaliați despre cum să alegeți un fingerboards. 

Ți-ai luat primul fingerboard și ce să faci acum? 

Dacă ți-ai asamblat fingerbordul, nu ai de ce să-ți faci griji și poți începe să exersezi. Dacă trebuie să vă asamblați fingerbordul, nu uitați câteva detalii, cum ar fi:

  • Orientarea corectă a Truckurilor
  • Faptul că mai întâi se lipește griptape și apoi se pun șuruburile peste ea pentru a prinde truckurile
  • Strângerea roților astfel încât acestea să se rotească liber
  • Verificarea continuă a strângerii pentru a nu pierde piesele

Acum este un moment bun pentru a începe să exersați primele trucuri. Există o mulțime de videoclipuri diferite pe YouTube. Vă prezentăm aici favoritele noastre.

Cel mai simplu truc de bază pentru fingerboard - Shuvit

Aceasta este o simplă întoarcere la 180 de grade a fingerbordului. Atunci când faceți shuvit, vă antrenați senzația de bază a degetelor. Odată ce ați stăpânit Shuvit-ul, puteți încerca să adăugați o ușoară săritură și să încercați următorul nivel al acestui truc - Pop Shuvit. 

Ollie 
Cum fenta acționează în mod obișnuit. Dar nu este cel mai simplu. De îndată ce îl stăpânești pe Ollie, porțile se deschid către o mare varietate de trucuri. Mulțumită lui Ollie, poți sări peste diverse obstacole și poți aluneca. Puteți adăuga variație la trucurile dumneavoastră cu un "manual" în care aterizați pe roțile din față sau din spate și apoi continuați să mergeți.

Obstacole

L-ați stăpânit pe Ollie, este timpul să treceți la nivelul următor. Mulțumită lui Ollie, veți putea sări practic peste orice, astfel încât să poți încerca alunecări pe stâlpi, pe diferite margini, manuale pe cutii și așa mai departe. Așadar, atunci când faceți prima achiziție, puteți să vă gândiți și la alegerea obstacolului pentru fingerboard

Kickflip
Kickflip este cel mai tare dintre trucurile de fingerboard. Oricine nu a experimentat fingerboarding-ul va fi uimit de kickflip. Pentru instruire, atașăm și un videoclip.