Un Crăciun fără griji. Tot ceea ce cumpărați acum puteți schimba până în 20.1.2023.

Mai multe informatii

Alegerea skateboardului este o sarcină provocatoare pentru începători. Skateboarderii cu experiență știu deja exact ce vor și ce componențe li se potrivesc. Dar cum să te descurci dacă ești un începător și ai vrea să-ți cumperi primul skate? Atunci, nu ezita și citește mai departe…

Din ce este compus un skateboard?

În funcție de tipul de placă, designul acesteia și unele proprietăți tehnice se schimbă, dar în general componentele de bază sunt aceleași:

PLACA – baza oricărui skateboard poate fi dreaptă, cu o margine concavă (îndoire laterală), curbată pe una sau ambele părți, solidă sau segmentată. Din partea de jos a plăcii găsim designul plăcii

TRUCKY – piesă suspendată, metalică, care este atașată la placă datorită unui tampon special care se află sub placă.

ROȚI CU RULMENȚI – o parte rotativă a skateboard-ului.

Principalul lucru care distinge un skateboard de altul este forma plăcii. Cea lungă oferă o bună stabilitate, un confort larg pe drum și curbura datorită feței și a spatelui de pe placă vă permite să efectuați diverse trucuri pe placă.

Tipuri de skateboard-uri

Skateboard-ul clasic

Are o placă mai mică, cu margini rotunjite și roți mici. Aceste modele clasice sunt rar cumpărate ca pentru un mijloc de transport, sunt utilizate în principal pentru a efectua multe trucuri.

Pro-uri

 • Dimensiune mai mică a plăcii;
 • Abilitatea de a face orice trucuri;
 • Durabilitate excelenta;
 • Design minunat
 • Dimensiune mai mică a plăcii;

 Contra-uri

 • Nu este extra rapid și nu este potrivit pentru o călătorie mai lungă

Găsiți întreaga ofertă de skateboard-uri aici.

Longboard

Un longboard este practic un tip de skateboard care poate atinge o lungime de 100 – 140 cm sau mai mult. Aici, punțile din față și spate sunt distanțate cât mai departe posibil, iar roțile în sine sunt mari și moi și se pot observa adesea de sub părțile laterale ale plăcii.

Ca urmare, placa lungă devine deosebit de stabilă, prezentând un randament bun la viteze mari, deși manevrabilitatea sa este semnificativ mai mică. Cu toate acestea, acest skateboard este potrivit pentru depășirea distanțelor și coborârilor lungi.

Pro-uri

Accelerați foarte repede;

 • Stabilitate maximă pe șosea;
 • Poate fi folosit pentru transportul în public;

Contra-uri

 • Greutate mai mare;
 • Trucurile pe aceasta necesită un nivel profesional
 • Poate fi folosit și ca mijloc de transport în oraș

Puteți găsi toate longboard-urile la noi pe acest link.

Pennyboard

Penny este considerat un produs al companiei australiene Penny Skateboards. Penny diferă de la skateboard-urile obișnuite prin dimensiune și forma plăcii: este scurt și îngust sub forma unei săgeți. Spre deosebire de alte skateboarduri, unde placa este realizată din lemn laminat, aceasta este fabricată din plastic, deci nu este necesară nicio rotunjire – suprafața reticulată asigură antiderapanța.

Există trei tipuri de pennyboards și longboards:

Original – mai mic și mai ușor de utilizat – potrivit pentru copii, dimensiunea 22 „

Nichel – o placă mai mare de 27 ”oferă stabilitate și o plimbare confortabilă în jurul orașului

Cruiser – placa are de obicei 32 „, are o formă specială pentru deplasarea pe distanțe mai mari

Penny Longboard – dimensiunea 36 „are roți mai rigide și un slot pe placă pentru un transport confortabil

Pro-uri

 • Universal potrivit pentru copii și adolescenți;
 • Greutate mai mică
 • Rapid
 • Convenabil pentru transport

Contra-uri

 • Este greu să faci trucuri pe ea;
 • Nu este potrivit pentru călători cu pantofi de dimensiunile 10 și mai mult.
 • Găsiți toate Pennyboards la noi pe acest link.

Freeboard

Skate-ul profesional cu 6 roți, care sunt plasate puțin mai largi decât de obicei, a fost dezvoltat dintr-un longboard. Are arcuri modificate care îl fac un „snowboard pe asfalt”.

Freeboard

Pro-uri

 • Plimbare confortabilă;
 • Stabilitate maximă;
 • Viteza decentă;
 • Super manevrabil.

Contra-uri

 • Necesită abilități speciale
 • Lungimea este aleasă în funcție de înălțimea călătorului

Streetboard

Arată ca un skate clasic, dar nu este. Ce este? Exact, acesta este un streetboard. Placa este formată din trei părți: partea principală bine atașată și două segmente neacordate. Această placă este utilizată pentru trucuri, are o manevrabilitate mai mare.

Pro-uri

 • Aspectul unui skateboard normal;
 • Manevrabilitate ridicată cu stabilitate bună;
 • Puteți face și mai multe trucuri;

Contra-uri

 • Nu este potrivit pentru începători;
 • Scump

Waveboard

Modele cu două roți, ale căror plăci constau din două părți independente legate între ele printr-un element special de torsiune. Nu câștigați viteză pe picioare pe aceste plăci – viteza pe ele se realizează prin mișcarea corpului (ca atunci când vă legănați).

Pro-uri

 • Accelerație rapidă;
 • Manevrabilitate foarte mare;
 • Convenabil pentru a efectua trucuri.

Contra-uri

 • Instabil

Waveboard-urile pot fi găsite aici.

Mountainboard

Dacă nu sunteți un pasionat de călătorii, probabil că nici nu ați auzit de acest lucru. Aceasta este o placă pentru o călătorie extrem de „montană”. Aceste modele au roți gonflabile uriașe de până la 8 ″, ceea ce le permite să circule liber pe iarbă și pe câmp. Lungimea plăcii este de 1 m iar lățimea este de aproximativ 30 cm.

Structural, aceste plăci sunt aproape identice cu celelalte, dar au suspensie puternică și fixare la picioare…

Pro-uri

 • Fără restricții privind selectarea traseului;
 • Stabilitate extremă;
 • Absorbție perfectă a șocurilor;

Contra-uri

 • Greutate mare;
 • Dificultatea de conducere

Alegerea grosimii potrivite pentru un skateboard clasic

Pentru începători, parametrul de bază este placa atunci când aleg un skateboard. Asigurați-vă că ați cumpărat mai întâi un set complet, deoarece prețul este mai favorabil și nu aveți nevoie de placa în sine pentru trei sute pentru a învăța tehnica corectă. Placa este în cea mai mare parte din lemn presat, cu câteva excepții. Numărul de straturi variază de la 6 la 9, dar cele mai populare sunt plăcile cu șapte până la opt straturi – sunt 90% pe piață. Speciile de arbori selectate joacă un rol important:

Arțarul canadian (aka american) este cea mai bună alegere pentru durabilitatea plăcii. Apreciață în special de experți pentru rezistența lor, cu o greutate relativ redusă și o elasticitate perfectă.

Arțar chinezesc – puțin mai simplu decât „fratele” său canadian, dar, prin urmare, prețul unui astfel de set este mai mic

Lemnul tare nu este un soi, ci denumirea generală a lemnului de esență tare, este potrivit pentru călătorii, dar trucurile nu sunt recomandate, datorită flexibilității reduse.

Placa poate avea și alte straturi, cum ar fi o acoperire netedă din plastic care vă permite să alunecați pe balustradă. Cu toate acestea, este un element opțional, spre deosebire de banda grip, care împiedică alunecarea piciorului pe placă.

Alegerea plăcii de skateboard cu dimensiunea potrivită

Apoi, pentru a alege dimensiunea corectă a plăcii, trebuie să selectați dimensiunea adecvată.

Ghidul de mai jos vă va ajuta să alegeți marele skateboard perfect conform vârstei și înălțimii:

Skateboard Size Table

Placă de 7,5 inch sau mai mare

Vârsta: treisprezece ani și mai mare

Înălțimea: 160cm și mai mare

Categoria de skateboard pentru adulți se caracterizează prin prezența a mai multor producători. Mai populare sunt seturile Enuff care sunt mai accesibile la preț și care au modele colorate. Veți găsi, de asemenea, seturi Birdhouse stage 3 sau seturi Globe de dimensiunea 8.25 IN

O placă de aproximativ 7,3 inch lățime

Vârsta: 9-12 ani

Înălțime: 140 – 160 cm

De la plăci de dimensiuni medii, marca Birdhouse oferă o selecție largă, ale cărei modele le puteți vedea pe site-ul spineo.ro

Placă de 7 inch

Vârsta: 6-8 ani

Înălțime: 100 până la 140 cm

Mini plăcile sunt disponibile în lățimi de la 7 la 7,3 inch. În oferta noastră veți găsi Globe Celestial Growth Mini sau diverse modele vesele de la marca Enuff.

Placă de 6,5 inch până la 6,75 inch lățime

Vârsta: cinci ani sau mai mică

Înălțime: sub 100 cm

Oferim așa-numita placă micro de la producătorul Globe Argo Micro, are o suprafață specială din cauciuc, care asigură o placă antiderapantă cu care se fac întoarcerile mai ușor, mai bine.

Diferența în duritate a roților

La toate modelele, cu excepția plăcilor montane, roțile sunt fabricate din poliuretan. Împărțim duritatea în 3 categorii:

Moale (de la 73A la 79A) – conceput pentru o călătorie confortabilă și un control mai bun asupra plăcii, excelent pentru călători mai avansați dar și pentru competiții, însă se uzează foarte rapid.

Medie (de la 80 la 84 A) – „media aurie”, care se găsește cel mai adesea în suplimentele pentru adulți.

Dur (de la 87A la 101A) – cresc și mențin viteza mai bine, sunt rezistente la abraziune, dar nu reduc vibrațiile pe drumuri denivelate. Excelent pentru începători.

Puteți găsi toate roțile de skateboard la noi accesând acest link.

Cum să alegeți roțile de skateboard

Dimensiuni și proprietăți standard ale roților:

54 – 60 mm. Merg foarte bine chiar și pe asfalt crăpat, dar nu o să puteți lua cu ele curbe abrupte.

51 – 53 mm. Se comportă foarte bine pe suprafețe de drum brute, fără fisuri și găuri.

48 – 50 mm. Roțile cele mai mici și „lente” sunt sensibile la calitatea suprafeței. Potrivite, printre altele, pentru călătorie pe beton sau în zone speciale pentru skateboarderi.

Lățimea trebuie să se potrivească, de asemenea, cu calitatea suprafeței drumului – cu cât este mai proastă, cu atât roțile pe care le puteți cumpăra sunt mai late.

Alegerea rulmenților

2 bucăți de rulmenți sunt introduse în fiecare roată, deci aveți nevoie de 8 bucăți pentru întregul skate. Acestea diferă în ceea ce privește clasa de precizie a producției. Este obișnuit să se utilizeze standardul ABEC sau ILQ pentru patine. Pentru skateboard-uri, această denumire poate fi standardul AVES. Numărul este de obicei comparabil cu același număr ABEC.

AVES1 – cel mai ieftin și fabricat cu cel mai mic grad de precizie. Instalat pe plăcile pentru copii și plăcile pentru începători. Nu sunt destinate utilizării pe termen lung și nu vă permit să accelerați prea mult. Acestea sunt comparate cu ABEC3 și în modele mai noi nu sunt utilizate.

AVES3 / ABEC 3 sunt rulmenți de clasă medie cu indicatori de durabilitate buni. Viteza dezvoltată este suficientă pentru skateboarderii noi și cei începători.

AVES5 / ABEC 5 – ideal pentru călătoria zilnică și vă permite să accelerați cu ușurință.

AVES7 / ABEC 7 – complexitate mai mare a producției și, prin urmare, aparține unei categorii de prețuri mai ridicate. Acești rulmenți au cea mai mare precizie și fiabilitate și, de asemenea, fac posibilă dezvoltarea unei viteze mari, pentru care sunt numiți și ”semi-curse”.

AVES9 / ABEC 9 alte alternative ceramice sau Swiss – modele cu rulmenți de top, pentru performanțe maxime

Deci, ce skateboard să îmi aleg dacă sunt începător?

Pentru începători, un skateboard clasic este cel mai confortabil mod de a învăța. Placa mai ușoară este ușor de utilizat, așadar este mai bine să vă luați în jur de 7-8 straturi din orice lemn masiv (fag, frasin, mesteacăn), cel mai bun este desigur arțarul deja menționat.

De exemplu, alegeți-vă mediu greu pentru a se ține mai bine pe drum și să nu alunecați. Lățimea lor determină calitatea suprafeței din zona în care veți învăța să conduceți. Aici aveți nevoie de o clasă de cel puțin ABEC3, mai ales dacă placa este destinată unui copil. Cu toate acestea, pentru un începător, rulmenții sunt un parametru nesemnificativ.

Puteți determina cu ușurință lungimea plăcii în funcție de înălțimea și vârsta călătorului.

Acum știi deja ce tipuri de skateboard-uri există, cum diferă și probabil știți deja ce placă ar trebui să alegeți. Pentru primele plimbări, până când veți învăța cum să vă țineți pe placă, vi se va potrivi versiunea clasică a skateboard-ului și a pennyboard-ului din plastic.

Întreaga gamă de skateboard-uri și accesorii veți găsi la noi accesând acest link.