Un Crăciun fără griji. Tot ceea ce cumpărați acum puteți schimba până în 20.1.2023.

Mai multe informatii

Patinele cu rotile sunt acelea, care se atașează de teniși? Ai amintiri similare cu astfel de patine? Sau faci parte din generația tănâră, care crede, că retro e cool? Indiferent dacă te afli în prima sau a doua situație, oferta este foarte mare și nu este chiar ușor să te orientezi în ea. Relaxează-te, pregătește centurile și fii pe fază. Te luăm la o plimbare în timp cu patinele cu rotile.

Potrivit site-ului Wikipedia, patinele cu rotile au fost inventate în anul 1743. De atunci, acestea și-au câștigat popularitatea într-o măsură mai mare sau mai mică. În anu 1880, în SUA a început producția de masă, de asemenea, a fost perioada când patinele cu rotile au trăit un adevărat boom. Dar stai așa, dacă patinele cu rotile au avut mai multe boom-uri, iar acum sunt retro, de câte ori până în ziua de azi au fost retro?

Stilurile patinajului

De ajuns cu istoria. Să ne uităm la ceea ce avem astăzi aici. Patinajul pe patinele cu rotile îl putem împărți în două categorii principale, iar acestea sunt: patinajul în interior și patinajul în exterior. Pentru interior este tipic patinajul în stil american pe așa-numitele Rink-uri. Acestea au o suprafață specifică, de aceea le folosim în, cum bine știm, pentru sesiunile patinajului public sau roller disco. O altă ramură a patinajului ”indoor” este roller derby. Cunoscut mai ales în SUA, dar și în Europa se dezvoltă tot mai multe echipe. Sperăm ca anul acesta echipa noastră să se descurce de minune la Roller Derby World Cup. Dacă nu ați auzit niciodată de roller derby, este un sport de contact pe patine cu rotile, pe care îl practică mai ales femeile. Pentru o imaginație mai bună, vezi videoul:

Din moment ce roller disco sau roller derby nu sunt foarte cunoscute, patinajul în aer liber sau ”outdoor” este mult mai comun și mai popular. Patinele conțin roți moi, a căror duritate este în jur de 76-80A. Această duritate este mai mică decât cea pe care ești obișnuit de la rolele inline. Roțile extra-tari sunt tipice pentru pentru patinajul indoor american.

Tipuri de patine

Principalul element prin care îți vei alege patinele cu rotile este gheata pantofului. În ofertă vei găsi două tipuri de pantof de bază. Mai înalt sau mai mic. Cel înalt de obicei este combinat pantoful patinelor pentru patinajul artistic.

  

Pantoful înalt oferă de obicei un suport mult mai bun pentru gleznă. Acest lucru, desigur, nu este o excepție, dar dacă te uiți mai bine, vei afla că pantoful pentru patinajul artistic are călcâiul ridicat. Călcâiul ridicat face ca patinele să fie mai versatile.

Cea de-a doua categorie conține patine cu gheată mai mică. Acestea adesea seamănă cu pantoful atașat de rama patinelor cu rotile. Nu ai suportul foarte bun la gleznă, dar spre deosebire de patinele pentru patinaj artistic, acestea nu au călcâiul ridicat. Astfel patinele sunt stabile la vitezele mai mari.

Deci, dacă dorești să te plimbi pe asfalt sau trase pentru biciclete sau dacă dorești să încerci roller derby, gheata scurtă va fi cea potrivită.

 

Mărcile patinelor cu rotile

Gama noastră a patinelor cu rotile este în continuă creștere, iar noi facem tot ce putem, pentru a vă oferi cea bună calitate la un preț favorabil, care vă vor permite să ”săriți” în inima acestui sport. Iată o scurtă prezentare a mărcilor pe care le puteți găsi pe piață.

Chaya

Marca Chaya face parte din familia producătorului german Powerslide. Chaya produce patine cu rotile de calitate premium. Are o ofertă largă a patinelor lifestyle cu gheata tipică patinajul artistic, modele cu pantoful scurt pentru plimbări recreative sau pline de trucuri, precum și modele pentru roller derby. 

Playlife

Playlife este o altă marcă a celebrei familii Powerslide. Patinele acestui brand sunt de calitate bună și au un preț accesibil. Dacă îți dorești să începi viața pe patinele cu rotile, aceasta va fi alegerea perfectă.

Riedell

Riedell  este un producător american, care produce majoritatea patinelor manual. Calitatea premium este clară. Cu toate acestea, multe modele sunt echipate cu roți potrivite pentru interior (deoarece este vorba despre o marcă americană), iar plimbarea outdoor nu este foarte plăcută. Excelente, dacă îți dorești cele mai bune patine cu rotile. Însă grijă mare la ce fel de roți conțin.

Moxi

Marca rolelor Moxi este fabricată de Riedell-ul american. Calitatea este cea mai bună. Fac parte din cele mai scumpe patine cu rotile. Dar, dacă îți dorești patine cu rotile de cea mai înaltă calitate și cu un stil aparte, este cea mai bună alegere posibilă. Videoclipul îți va spune mult mai multe. 

Sure Grip

Sure Grip Skate este o altă marcă americană pe listă. De asemenea a fost de față la nașterea primilor roți din poliuretan. În oferta acestora vei găsi în special role de înaltă calitate pentru roller derby și patine cu rotile cu gheata în stil Moxi skates, dar la un preț mai accesibil. 

Rookie Roller skates

Nimeni nu știe retro precum Rookie. Dacă sunteți în căutarea patinelor cu rotile în stil retro, cu design frumos și la un preț accesibil, mergi cu Rookie. 

Așadar, te-ai decis în favoarea patinelor cu rotile sau mai ai întrebări? Nu ezita să ne contactezi sau scrie un comentariu. Întreaga ofertă este valabilă și în e-shopul nostru Spineo.ro.