Cum a început totul

Numele meu este Jaromír Ščepka și îmi place sportul încă de mic copil. Când aveam 8 ani, părinții mei ne-au înscris pe mine și pe fratele meu la cursuri hochei pe gheață. Am jucat hochei pentru Clubul sportiv de hochei Ružinov - Slovacia până la 15 ani și toate bazele mele de patinaj au fost puse aici. Desigur, nu m-am mulțumit doar cu hochei-ul, iar în adolescență am încercat rolul unui arbitru de hochei sau am jucat și floorball. 

Jaro

Pe lângă hochei, am practicat mersul pe role și a fost o modalitate excelentă de a mă distra sau de a-mi îmbunătăți condiția fizică în timpul verii. Dar am căzut cu adevărat sub vraja lor când aveam 18 ani și am ajuns la prima mea cursă de viteză pe role datorită unui prieten. Aceasta a avut loc seara târziu în Laa an der Thaya, Austria. Evident, am fost învins cu câteva ture de concurenții experimentați, eu fiind pe role cu 5 roți cu ghete moi. Însă chiar atunci am înțeles că mi-ar plăcea să particip la acest gen de curse. În primul sezon, am încercat și câteva curse locale în jurul Bratislavei, capitala Slovaciei.  

InlineBSS
Începuturile clubului InlineBSS

În sezonul următor, am devenit chiar membru clubului inline BSS din Bratislava și totul a început să ia un o altă direcție. Datorită unei echipe grozave, am putut participa în mod regulat la curse din Slovacia, Republica Cehă, Austria, Polonia și alte țări. După câțiva ani, datorită clubului, am putut chiar să încerc să mă antrenez cu skateri mult mai profesioniști din Viena. 

preteky

Primele succese în curse au început să vină și în 2009 am putut chiar să particip la Campionatele Europene de la Ostende, Belgia. La finalul acestui sezon de succes, am câștigat la categoria inline la Maratonul pentru Pace din Košice chiar şi după o cădere neplăcută

În anul următor, am câștigat cursa de la Prešov campion al Slovaciei la maratonul inline iar în același sezon am câștigat locul 2 la campionatele slovace de semimaraton inline.

MSR

Pasiunea mea pentru role a dus în cele din urmă la înființarea magazinul online Korcule.com, pe care am început să îl gestionez timpul celui de-al patrulea an de facultate. Știam că, datorită experienței mele, pot transmite clienților un know-how pe care nimeni altcineva nu îl are. Pe măsură ce stocul de produse creștea încet, am ajuns și sfârșitul studiilor universitare și a trebuit să decid ce voi face în continuare. Eram conștient de importanța prezenței unui magazin fizic, așa că am decis să deschid un magazin de piatră. În august 2012 așa a văzut lumina zilei forma fizică a magazinului Korcule.com pe strada Černyševského din Bratislava, Slovacia. Am decis să construiesc afacerea pe baza consultanței de specialitate bazată pe experiența pe care am dobândit-o în timpul carierei mele de skater de viteză, pe care aș putea să o transmit altor clienți în acest fel. Pe lângă consultanța profesională, m-am asigurat întotdeauna că oferta noastră include produse de înaltă calitate și de încredere. Încă de la început, am adăugat și lucrări de service la calitatea serviciilor oferite de magazin și, cu ajutorul tatălui meu, am reușit să facem experiența sportivă mai plăcută pentru mulți skateri.

Predajňa

Dar cariera mea de curse nu s-a încheiat aici. Chiar dacă a fost influențată de presiunea pe care o cunoaște fiecare antreprenor, am reușit și datorită adăugării ciclismului rutier în programul meu de antrenament, să cîștig locul 2 la cursa de skating de 100 km din Oberschleißheim din München. Au început să îmi placă pistele lungi și mi-am încercat norocul în Germania pe alți încă 100 km în jurul Lacurilor Lusatian (Lausitzer Seenland). De data aceasta am reușit chiar să câștig pe pista de 104 km cu un timp de 3 ore 4 minute și o viteză medie de 34 km/h. Cursa de anduranță de 5 ore la automodromul Brno și locul 2 a fost doar o diversificare plăcută într-un sezon reușit

Știam că pentru ca magazinul să facă față concurenței va fi necesar să extindem oferta și să încercăm să ajungem și la alți clienți. În 2015, Korcule.com s-a extins cu versiunea cehă a magazinului online, datorită căruia a fost creat și brandul Spineo. Mai târziu au fost adăugate și versiunile în limbile maghiară și română ale magazinului electronic. La fel ca și țările deservite, a crescut treptat și gama de produse a magazinului, iar Korcule.com s-a profilat ca un magazin care acoperă mai multe sporturi de acțiune, iar pe lângă role inline, am adăugat în ofertă role cu două rânduri de roți, skateboard-uri și trotinete freestyle.

După opt ani petrecuți pe strada Černyševský, a sosit momentul să mutăm magazinul în spații mai mari, mai frumoase și mai profesioniste. Odată cu mutarea, am modernizat cu timpul și magazinul electronic, care ne-a servit în tot acest timp. Odată cu trecerea la o nouă soluție de magazin electronic, am rebrandat și magazinul electronic slovac și am unificat denumirea acestuia în Spineo. Dumneavoastră, clienții noștri, ne ajutați să scriem în continuare povestea Spineo și suntem recunoscători că am ajuns unde am ajuns. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a continua să oferim servicii excelente clienților, să contribuim la dezvoltarea sporturilor de acțiune și să oferim o gamă largă de produse noi și de calitate